HOTELS

terug naar home

Sfeer is nergens zo belangrijk als in de hotelbranche. Een leuk weekendje weg wordt mede bepaald door de kwaliteit en de sfeer van het hotel waarin u verblijft. Kunst speelt daarbij een belangrijke rol: van de aankleding van de lobby en het restaurant, tot de hotelkamer. Hieronder treft u enkele cases aan, gerelateerd aan de hotelbranche.

CASE: fotografie op hotelkamer


Voor een hotel met 250 kamers van een internationale keten heeft Art Company door een kunstenares een vijftal foto’s laten maken van stillevens van producten van Nederlandse designers. Elke foto is vijftig keer afgedrukt en gesigneerd en genummerd door de kunstenares. Met het ophangen en de lijst is rekening gehouden met het onderhoud (schoonmaken) van de kamers en de kunstwerken. Tevens is extra aandacht besteed aan de bevestiging (diefstal) en de stevigheid (vernieling). Door middel van het plaatsen van deze foto-kunstwerken hebben de kamers meer cachet en een eigentijdse uitstaling gekregen.
klik op de foto's om te vergroten

CASE: combinatie van klassiek en modern


De donker gepleisterde wanden, linnen gordijnen en comfortabele bedden van Scapa geven hotel Lumière een exclusieve en warme uitstraling. Art Company heeft op de verschillende kamers en in de lobby kunst geplaatst van de kunstenaar Jurjen de Haan. De abstracte en zeer kleurrijke werken van deze kunstenaar staan in contrast met de aardetinten van het hotelinterieur waardoor de sfeer van het kleinere hotel iets grootstedelijks krijgt. Leuk detail: op elke kamer ligt een boek over het oeuvre van de kunstenaar.
klik op de foto's om te vergroten

CASE: hotel lobby


De eerste indruk die gasten van een hotel krijgen is de sfeer in de lobby. Een bekende landelijke hotel keten is behoorlijk aan het renoveren. Zij gaan voor een eigentijdse uitstraling waarbij kunst en design een grote plaats innemen. In de lobby heeft Art Company street-art gerelateerde kunst gehangen. Deze kunst sluit perfect aan bij het ruige meubilair van onder andere Piet Hein Eek.
klik op de foto's om te vergroten