KANTOREN

terug naar home

Art Company voorziet een groot aantal bedrijven in Nederland en daar buiten van kunstwerken. Elk bedrijf heeft specifieke wensen en kenmerken. Daarom maakt Art Company altijd een kunstvoorstel speciaal op maat voor uw bedrijf. Kunst moet immers iets toevoegen en uw bedrijf de uitstraling geven die het verdient. Kunst verfraait en creëert een fijne werksfeer, maar heeft soms ook een andere functie. Door mooie kunst in uw bedrijf te plaatsen voorkomt u wildgroei van - vaak goedbedoelde, maar niet erg mooie - initiatieven van medewerkers om hun werkplek aan te kleden. Wij lopen vaak tegen situaties aan waarin medewerkers van bedrijven diverse “decoratiematerialen” hebben opgehangen; van een kalender van de plaatselijke chinees tot bijvoorbeeld een afgedankte poster met omgekrulde hoeken. Dat oogt rommelig en komt het representatieve karakter van uw onderneming niet ten goede.

Graag tonen we u enkele voorbeelden van kantoren die door ons zijn ingericht met moderne en hedendaagse kunst.

CASE: inkijk vanuit de centrale hal.


Witlox van den Boomen te Waalre heeft een bijzonder representatief, transparant pand. Daardoor hebben bezoekers een duidelijke inkijk vanuit de hal op alle kantoren gelegen op de 1e verdieping. Art Company heeft in dit project geadviseerd om op elk kantoor op de 1e verdieping kunstwerkjes te plaatsen in dezelfde sfeer, formaat en lijst, zodat vanuit de hal gezien een mooie eenheid ontstaat. Daardoor krijgt het pand nog meer cachet.
klik op de foto's om te vergroten

CASE: “jonge honden”


In het hoofdkantoor van LGI (UPC) op Schiphol Rijk wilde men graag interessante, kwalitatieve kunst van jonge en actuele kunstenaars, om het jonge en internationale karakter van de medewerkers te onderstrepen. Art Company heeft bij de invulling gekozen voor veel streetart gerelateerde kunst waardoor het bedrijf - met name op de werkplekken - een positieve “jonge honden” uitstraling krijgt. Voor de spreekkamers en openbare ruimten is gekozen voor vernieuwende kunst met een behoudender karakter.
klik op de foto's om te vergroten

CASE: opbouw waardevolle kunstcollectie


Deloitte heeft veel vestigingen in Nederland. In het verleden is er per vestiging gekeken naar de kunstinvulling. Door het centraliseren van het kunstbeleid en het inventariseren van alle kunst die landelijk in het bezit is van Deloitte is er een waardevolle en representatieve kunstcollectie ontstaan. Deze collectie (beheer Pieter Scheen) wordt regelmatig aangevuld met werken uit het bestand van Art Company. Zo bouwt Deloitte aan een interessante waardevolle kunstcollectie.
klik op de foto's om te vergroten

CASE: klein kantoor


Art Company richt natuurlijk niet alleen grote bedrijven in met kunst, maar vindt het ook heel interessant om iets te mogen doen voor kleinere bedrijven (bijvoorbeeld kantoor aan huis). Ook kleinere bedrijven kunnen zich profileren en onderscheiden met behulp van kunst en advies van Art Company
klik op de foto's om te vergroten

CASE: Nieuwe manier van werken


Veel bedrijven introduceren “de nieuwe manier van werken”. Medewerkers brengen veel uren door op de werkvloer. Vroeger nam men genoegen met een saai kantoor, maar gelukkig staan bedrijven anno nu veel meer stil bij de positieve sfeer die het bedrijf zowel voor medewerkers als klanten moet uitstralen. Medewerkers functioneren nu eenmaal beter in een inspirerende omgeving.
klik op de foto's om te vergroten